tirsdag 31. juli 2012

Nytt treningsprogram del 2, ukesrapport og "loff"

I forrige uke fikk jeg nytt treningsprogram for ben og coremuskelaturen, og i går var det overkroppen sin tur:

søndag 29. juli 2012

Nytt treningsprogram

Torsdag avsluttet jeg PSMF-dietten for denne gang og hadde oppkarbingsdag. Jeg endte på 2217 kcal, 129 g protein, 258 g karbohydrat og 75 g fett, litt i overkant med fett, men ellers greit. Fredag var jeg i begravelse og den dagen førte jeg ikke noe kontroll med maten. Det ble både snitter, marsipankake, bløtkake og wienerbrød på minnesamværet, så tallene var nok ikke helt etter planen. I går derimot traff jeg ganske godt; 1374 kcal, 152 g protein, 99 g karbohydrat og 38 g fett. Litt lite kalorier kanskje, men i og med at jeg ikke trente eller var veldig aktiv var det greit nok.

torsdag 26. juli 2012

Ferdig med andre runde, og klar for vedlikehold

Endelig ferdig med PSMF og klar for noen uker med vedlikehold. Jeg tok dessverre ingen bilder før jeg startet på dietten i april, så buksa jeg brukte på den tiden får vise forskjellen. Jeg gikk ned 8,5 kg på første runde, og 5 kg nå i andre runde, så tilsammen har jeg gått ned 13,5 kg. Fremdeles har jeg endel fett jeg vil ha bort, så det blir en ny runde med PSMF etterhvert, mest sannsynlig fra 3 september. Det er flere grunner til at jeg skal gå såpass lenge på vedlikehold denne gangen, mye for å gi huden tid til å trekke seg sammen, men også for å være sikker på at hormonene er i balanse sånn at jeg får best mulig "betalt" for ukene på diett.

onsdag 25. juli 2012

Siste dag i denne runden

Endelig har jeg kommet til den siste dagen i denne runden med PSMF. De siste par ukene har vært slitsomme, og jeg gleder meg veldig til å spise frukt og bær i morgen. Jeg startet denne runden den 19 juni så det har ikke blitt fullt 6 uker, men jeg kjenner på kroppen at jeg trenger en pause nå. Ikke bare har jeg masse cravings, men vekttapet går også veldig sakte om dagen. I tillegg skal jeg få nytt treningsprogram i morgen, vi skal i begravelse på fredag, og etter helgen skal vi fortsette på et stort oppussingsprosjekt som har stått brakk ganske lenge.

mandag 23. juli 2012

Squash-spagetti med kjøttsaus

Spagetti er noe av det jeg savner mest, både på PSMF og på vanlig lavkarbodiett. Heldigvis er squash skjært i strimler en god erstatning.

søndag 22. juli 2012

Grip dagen

Ina Rangønes Libak, som ble skutt minst fire ganger på Utøya, sendte inn dette til Si ;D. Jeg synes oppfordringen var så fin at jeg vil dele den videre.

lørdag 21. juli 2012

To dagers matorgie og svenskehandel

Seks timers oppkarbing ble til to dagers matorgie. Eller mat er vel kanskje feil ord, det ble plutselig to dager med bare junk. Og resultatet?? Nesten fire kilo opp, kvalme og magesmerter, og så absolutt ikke verdt det. Jeg har hatt noen veldig cravings denne uken, og har prøvd å døyve det med sukkerfrie sukkertøy. Det gjorde vel egentlig bare vondt verre, og når jeg endelig skulle ha spisedag på torsdag tok det helt av.

onsdag 18. juli 2012

Bananmilkshake og jordbærmilkshake

Etter at jeg lagde sjokolademilkshake for noen dager siden har jeg fått helt dilla, og har hatt det til "frokost" hver dag siden, med litt forskjellig smaker. Og spesielt nå som vi endelig har sett litt til sola har det føltes som skikkelig luksus å kunne nyte en iskald drikke. Og ikke bare smaker den godt, men den metter lenge også.

mandag 16. juli 2012

Fire uker, og noen slitsomme dager

I dag har jeg holdt på i fire uker på min andre PSMF-runde, og nå begynner jeg å kjenne at kroppen protesterer mot fettapet og jobber i mot meg. Jeg har så lyst til å putte i meg alt mulig av usunne greier; is, sjokolade, potetgull, smågodt.. Og når jeg i tillegg har besøk av tante rød gjør ikke det saken noe bedre. Pga den nevnte tanten har vekta stått stille siden siste oppkarbing også, og det har heller ikke akkurat økt motivasjonen.

lørdag 14. juli 2012

Proteinrik milkshake

Endelig fikk vi se sola igjen og det måtte feires. Jeg lagde meg en utrolig god milkshake, og ikke bare er den god men den er sukkerfri, sunn og proteinrik også.

fredag 13. juli 2012

Fredag den 13'ende..og matrapport

I løpet av et år er det mellom en og tre fredager som faller på den trettende. I følge gammel overtro skal man ikke starte på nye prosjekter denne datoen, så i dag er kanskje ikke dagen for å sette i gang med en stor livsstilsendring. Eller kanskje fredag den 13'ende er en like bra, eller bedre dag.. Min første sønn er født fredag den trettende, og det er ihvertfall et vellykket prosjekt, spør du meg. Min andre sønn fikk jeg lørdag den 14'ende, der bommet jeg med ca tre timer (men han er ikke noe mindre vellykket prosjekt av den grunn).

torsdag 12. juli 2012

Helstekt svinefilet med soppsaus

Når man følger en strikt diett er det ofte vanskelig å kombinere maten med resten av familien. Ofte spiser vi samme slags kjøtt og har forskjellig tilbehør til. Sist søndag lagde jeg denne middagen; svinefilet, soppsaus, asparges og løk til meg, og stekte potetbåter og sjysaus i tillegg til mann og barn.


tirsdag 10. juli 2012

Gårsdagens karbopåfyll

En av de tingene jeg liker aller best med PSMF er spisedagene. Ikke det at man kan proppe i seg hva man vil med god samvittighet, for det kan man ikke, men det at man har et avbrekk i den vanlige spiserutinen. Det er ikke som mange andre dietter hvor man spiser det samme dag etter dag uten at man ser noen ende på det. På PSMF er en spisedag eller frimåltid aldri langt unna.

mandag 9. juli 2012

Resultat etter 20 dager og litt mat

Da var nye ti dager overstått, og jeg er halvveis i denne runden. Vekta viste at jeg har gått ned 1,6 kg på disse dagene, det blir totalt -4,4 kg denne runden, og -12,9 kg siden jeg startet første runde 23. april. Jeg kan ikke klage på det!

søndag 8. juli 2012

Kan man stole på BMI

Jeg er omtrent norgesmester i jojo-slanking, og vet ikke hvor mange kilo jeg har slanket bort totalt i løpet av min slankekarriere. Mange er det ihvertfall, og BMI'en min har variert mellom 17 på det minste og 27 på det meste. Men hva forteller egentlig BMI?

lørdag 7. juli 2012

fredag 6. juli 2012

Lunsj i det fri

Endelig fikk vi en dag med sol og varme, så da var det bare å pakke sekken og dra til skogs. Jeg tok med meg Arja og vi gikk i rundt fire timer.

torsdag 5. juli 2012

Mat for den kommende måneden

Ingen karbohydrater, 15 g protein pr 100 g vare og med et gunstig nivå av omega 3 fettsyrene DHA og EPA, passer perfekt på PSMF..bortsett fra at det er hundemat..

onsdag 4. juli 2012

Chiliburger


Hvorfor kjøpe ferdige hamburgere når du kan lage dem så mye bedre hjemme. Disse hamburgerne er enkle og lage, og smaker veldig godt.

tirsdag 3. juli 2012

Tomatsalsa


En frisk og god salsa som smaker like godt som tilbehør til diverse middagsretter og som dipp til grønnsaker.

Når man slurver med maten


..på dagen, må man gjøre en innsats på kvelden. Jeg spiser etter periodisk faste, og på grunn av min døgnrytme, jeg er ekstremt B-menneske, spiser jeg mellom 13:00 og 23:00. Som regel fungerer det veldig greit, men om jeg drar ut før kl 13:00 hender det at det ikke blir mat før langt ut på ettermiddagen. I går spiste jeg ikke før trening, jeg drakk bare en proteinkaffe. Etter trening hadde jeg litt småting og ordne før jeg kom meg hjem til dusjen. Jeg var fortsatt ikke sulten, så da puslet jeg med andre ting før jeg kom på at det sikkert var lurt å spise litt, jeg har jo en ganske stor proteinmengde jeg skal spise i løpet av dagen. Så i løpet av noen små kveldstimer spiste jeg


mandag 2. juli 2012

Tung treningsøkt og flere vitaminer


Dagens treningsøkt var tung å komme igjennom. De første øvelsene gikk greit, men så var jeg tom. Jeg fullførte programmet mitt, men tok færre repetisjoner, og lettere vekter på noen av øvelsene, på slutten. Noe av problemet er vel at jeg går for hardt ut, og tømmer meg helt i begynnelsen. Jeg starter med bentrening, og det er de øvelsene jeg liker best, sikkert fordi jeg er sterkere i beina enn i pinglearmene. Uansett blir det nok bedre til høsten når jeg får et nytt program, 2-splitt, og i tillegg spiser mere mat.


søndag 1. juli 2012

Dagen derpå

Dagen etter en oppkarbing pleier å være slitsom. Jeg har ofte følt meg oppblåst, hatt vondt i magen og hatt mye cravings etter junk. Pluss at morgenens tur på vekta er en nedtur. Vekta kan vise både en og to kilo opp. Jeg vet at det ikke er fett, men jeg føler uansett at jeg må "kaste bort" et par dager for å bli kvitt vannet før vekta begynner å vise nye og mindre tall igjen. Jeg vet også at det er dumt å gå på vekta hver dag, men jeg stresser mye mer om jeg ikke gjør det. Jeg lar uansett ikke tallet ødelegge dagen min. Om jeg ikke har gått noe ned eller om vekta har gått litt opp, vet jeg at den snart gjør et bykst nedover igjen..så lenge jeg følger dietten.