torsdag 28. juni 2012
Fylt Squash
Denne oppskriften er tilpasset PSMF-dietten, men om du ikke er like streng på næringsinnholdet kan du gjerne bruke et helt pisket egg i stedet for 2 eggehviter. Det er også godt å røre inn litt parmesanost samtidig som egget. Revet ost i stedet for cottage cheese på toppen er også godt.
Du trenger:
3 Squash
400 g karbonadedeig
1/2 løk
1/2 grønn paprika
2 fedd hvitløk
1 liten boks hermetisk sjampinjong (eller noen friske)
1 boks hermetiske tomater
1-2 ss italiensk krydder
salt og pepper
2 eggehviter
cottage cheese
Slik gjør du:
Hakk løk og paprika, og finhakk hvitløken. Hell vannet av sjampinjongen (eller skjær frisk sjampinjong i biter)
Stek karbonadedeigen sammen med løk og hvitløk, smuldre kjøttdeigen.
Når kjøttdeigen er brunet har du oppi paprika og sopp og steker litt til.
Rør inn tomatene og smak til med italiensk krydder, salt og pepper.
La det koke til det meste av væsken er fordampet.
Fjern panna fra varmen og avkjøl.
Del hver squash i to på langs og bruk en skje til å grave ut innholdet. La det være igjen et skall med ca 1/2 cm tykke vegger.
Fyll en ildfast form med ca 1/2 cm med vann og plasser squashskallene oppi formen.
Rør eggehvitene inn i det avkjølte fyllet, og fordel fyllet i squashskallene.
Stek i ovnen, ved 200 grader i 20-25 minutter.
Topp med litt cottage cheese og stek videre i ca 10 minutter.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Takk for oppskrift. Godt med noe annerledes. Dette var en god oppskrift, men neste gang tilsetter jeg mer hvitløk og chili for litt mer kick.
SvarSlettJa, her er det bare fantasien (og smaksløkene)som setter grenser ;o)
SlettSer knallgodt ut. Skal prøvast ut i løpet av veka!
SvarSlettHåper det faller i smak :o)
Slett