Jeg har brukt kalkunfilet denne gangen, men du kan gjerne bruke kylling- eller svinefilet i stedet. Proteinlefsa er en blanding av oppskriftene til Kristine Weber og Dedication-Kristine. I lefsa brukte jeg fire eggehviter, men om du er på en diett som tillater det blir den enda bedre med to eggehviter og et helt egg. Tacokrydderet jeg brukte har jeg laget etter denne oppskriften, og salsaen er Craig's salsa fra Rema1000.
Du trenger:
Proteinlefse:
4 eggehviter (eller 2 hviter og 1 helt egg)
2 ss bakepro
1 ss kokosmel
1 ss pofiber
1 ts fiberhusk
1/2 dl vann
en klype salt
Fyll:
300 g kalkunfilet (eller kylling-/svinefilet)
1/4 purre
1-2 ts tacokrydder
salat
salsa
Slik gjør du:
Start med å lage lefsa.
Ha to eggehviter (eller det hele egget) i en bolle, og to eggehviter i en annen.
Pass på at du ikke får noe eggeplomme i den siste bolla, den må også være helt ren for fett og lignende.
I den første bolla har du i resten av ingrediensene til lefsa, minus saltet, og rører godt sammen.
I den andre bolla har du i litt salt før du pisker eggehvitene helt stive.
Vend innholdet i bollene forsiktig sammen med en slikkepott.
Hell røra over en bakepapirkledd stekeplate og bruk slikkepotten til å smøre røra forsiktig utover bakepapiret.
Stek ved 150 grader (varmluft) i 15-20 minutter.
Skjær kalkunfileten i biter og purre i halve ringer.
Fres kjøttet til det er gjennomstekt.
Tilsett purren og litt vann, og stek til purren er myk.
Rør inn tacokrydder og la koke til vannet har trukket inn.
Del lefsa i to og ha på salat og kjøtt og salsa. Brett sammen og spis. Om du liker det, og ikke sparer på fettet, kan du gjerne toppe med rømme (ev. mager kesam). Hvis lefsa er vanskelig å håndtere kan du dele den i fire.
Næringsinnholdet i hele lefsa (minus fyll) er ca 122 kcal, 26 g protein, 2 g karbohydrat og 1 g fett.
Ser bra ut det der. Kan man bytte bakepro med annet proteinpulver til baking?
SvarSlettJa, det kan du fint gjøre. Det kan hende du må bruke litt mer eller mindre vann enn det som står i oppskriften.
Slett