mandag 23. juli 2012

Squash-spagetti med kjøttsaus

Spagetti er noe av det jeg savner mest, både på PSMF og på vanlig lavkarbodiett. Heldigvis er squash skjært i strimler en god erstatning.



Til 2-3 porsjoner trenger du:
400 g karbonadedeig
1/2 løk
2 fedd hvitløk
100-150 g sjampinjong
1/2 paprika
1 ss tomatpurè
1 boks hakkede tomater
1 dl buljong (vann + buljongterning/kjøttfond)
basilikum, oregano, salt og pepper

1/2-1 squash

Slik gjør du:
Strimle squashen med et juliennejern/grønnsaksstrimler, eller ved å skjære tynne skiver med en ostehøvel og deretter skjære skivene i tynne strimler.
Ha squashstrimlene over i et dørslag og strø over salt. La det stå og renne av seg i 15-30 minutter.

Rens og skjær grønnsakene til kjøttsausen i passe biter.
Smuldre kjøttdeigen og brun den sammen med løk, hvitløk og sjampinjong.
Tilsett paprika og tomatpurè og stek videre i ca ett minutt.
Rør inn tomater og buljong, og smak til med basilikum, oregano, salt og pepper.
Kok opp, og la putre i ca 15 minutter.

Kok opp en kjele med vann. Ha i squashstrimlene og la koke i ca ett minutt.
Ha squashen over i dørslaget igjen og la det renne av seg.
Server sammen med kjøttsausen.


Jeg bruker som regel tomater fra Go Eco, for de har ganske lavt innhold av karbohydrater.




~Lisbeth~

1 kommentar: